Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Základní problémy zdravotnictví:

1) Těžká exploatace zaměstnanců ve zdravotnictví! Jestliže tedy Adam Vojtěch považuje 300 hodin měsíčně odpracovaných lékařem za normu, což není až tak velikou vyjímkou, já to za normální pracovní dobu nepovažuji!

2) Nesmyslná byrokracie, která má přednost před skutečnou prací! Když vidím řidiče sanitních vozů jak celou službu dokáží vymýšlet, jak zapsat již dávno převezené pacienty do výkazu tak, aby byrokratický osel byl spokojený, je mi jich líto. Stejnětak sester, které pro byrokracii nestačí ošetřovat pacienty!

3) Zcela destruované vzdělávání lékařů po promoci, kdy pro byrokracii není na vzdělávání čas ani chuť. Proto lékaři pro praktické vzdělávání se hlásí na práci do Německa nebo Britanie, kde k té destrukci zatím nedošlo.

4) Systematické přetěžování zaměstnanců vedoucí k systematickému poškozování zdraví není adekvátně zaplaceno! Kolik je pro ženy norma ve zdvihání břemen? Sestry musí zdvihat pacienty, kteří běžně váží přes sto kilogramů! Pomocný mužský personál chybí! Vždyť nedávno exministr Ludvík přiznal, že nemocnice nemají na zaplacení uklízeček!

5) Konečně se platby lékařům přibližují po Listopadu stanoveným cenám, pokud však vůbec nepřihlížíme k inflaci!!!

6) Podle bývalého ředitele IZIPu Jiřího Paško se z našich peněz na naše zdraví ztrácí 30-50 miliard korun ročně. Nikdo to neřeší!

7) Chybí skoro tři tisíce lékařů a přes čtyři tisíce sester. A to je zdravotnický personál převážně před důchodem a nemá náhradu!

8) Na medicínská studia se nehlásí elita národa! Není dost studentů! Stejně zatím na ně nejsou peníze!

2 0
možnosti

Ad 1/ a 4/ Nešilte. 300 hodin přes čas je cca 7 hodin týdně (uvažuji 45 týdnů, zbytek dovolená a svátky). Tedy celkem týdení pracovní doba 37,5 + 7 = 44,5 hodin.

Představte si, že v minulém stletí až do roku 1965 byla pracovní doba 48 hodin, později 46 hodin. A lékaři nepadali na hubu, ačkoliv i tenkrát měli pohotovostní služby.

Ad 5/ Jaká cena (zřejmě máte na mysli mzdu) byla lékařům "po Listopadu stanovena" a kým? Tenkrát (při průměrném platu 3 200 Kč) byl slibován v průměru až 50 000 Kč? /nepřihlížíme k inflaci, tvrdíte, že/.

Ad 6/ Hodnota tvrzení je obdobná, jako Babišovo tvrzení o 200 mld. korupce, které obratem ušetří.

0 0
možnosti

Opět hausnumera? Polovina času strávena vyplňováním lejster! Ano, zpravidla takový výraz použijeme, chceme-li naznačit, že něčeho je moc. Pokud však chceme vyvozovat závěry, je třeba znát realitu.

0 1
možnosti

Prostě brouk Pytlík - práce všeho druhu. Ovšem i s odpovídající kvalitou: Devatero řemesel, desátá bída.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS