Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Jestli máte na mysli mobilní hospic provozovaný Charitou, tak to je skvělé. Akorát tito lidé, kteří to umí nedostanou tolik peněz, protože v nemocnicích je třeba založit a udržovat paleativní poradny. K čemu? Budete tahat ležícího nemocného na radu do nemocnice. Blbost.

1 0
možnosti

Ono by to tak nemělo fungovat a i ty nemocniční domácí péče by měly být schopny poradit a zajet. Ale nefunguje to. Vůbec.

0 0
možnosti
PK

Pokud mám umírat 8 měsíců v bolestech a mezi cizími lidmi raději bych přivítal možnost eutanazie , tady v Čechách...

1 0
možnosti
OP

Tato oblast služby lidem je nesmírně komplikovaná. Někde jsem četla, že pouze cca 5% populace má vlohy pro obětavou péči, ostatní jsme obyčejní pragmatici, nebo prospěcháři, nebo ustrašenci. Takže domácí hospice s optimální obsluhou budou vždy dostupné pouze pro některé jedince, pro ostatní nejsou a nebudou lidi, protože se jich dost nenarodí

1 0
možnosti
Foto

Domácí hospic především stojí na tom, že většinu péče má na starosti rodina. Ale moc zkušeností s tím nemám, protože jsme péči domácího hospicu využili asi 4 dny.

Přístup, péče a ochota hospicových sestřiček i paní doktorky byla skvělá - až po ty závěrečné zcela praktické věci s koronerem a pohřební službou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 820x
Překladatel, brouk Pytlík, mluvka, táta od rodiny, domácí kutil – samouk. Mám rád knihy, převážně sci-fi a zajímám se o politiku a dnešní společnost.

Seznam rubrik